Idag tänkte jag snacka lite om träning. Som jag tidigare sagt så är det  en mycket viktig faktor för en mans självförtroende. Det behöver inte vara så att du är ”osäker” om du är klen, absolut inte. MEN om du lägger på dig massa muskler så du blir märkbart större så kommer du i 99 fall av 100 känna dig tryggare i dig själv.

Det finns ju massa sidor på internet om just styrketräning. Jag kan rekommendera body.se/styrkelabbet och kolozzeum forum.

Det viktigaste att tänka på

Det viktigaste att tänka på när det kommer till styrketräning, speciellt i början är att fokusera på basövningar. Dessa basövningar är: Bänkpress, knäböj och marklyft. Till viss del även militärlyft.

När det gäller marklyft och till viss del knäböj ska jag dock höja ett varningens finger. Jag vill inte skrämma bort någon från träning men skaderisken är ganska hög där. Jag personligen har tyvärr utvecklat en falsk ichias på grund av detta. Men då kan jag villigt erkänna att jag var väldigt vårdslös i början. Jag lastade på massa vikt i marklyft utan att kunna tekniken bra.

Så börja lugnt med marklyft och lär dig rätt teknik DIREKT. Det tjänar du tusenfalt på i längden.

Hur ofta ska man träna?

Som nybörjare kan det räcka med 2-3 pass i veckan men när du tränat i något år säger jag: så ofta som möjligt! Kanske inte varje dag då (kanske om du kör t.ex. 4-split) men gärna 4-6 pass i veckan. Jag kör nästan alltid 5 pass per vecka.

Något annat viktigt är att man kör hårt. Man ska vara helt slut efter ett gympass. Att gå till gymmet och knappt ta i är ju helt meningslöst, bara slöseri med tid.

Se så, iväg och köp ett gymkort nu!!